“Moja riječ pravi predstavu”

BOR – Centar za razvoj neformalnog obrazovanja građana u Beogradu u okviru projekta “Moja riječ pravi predstavu” koji se realizuje uz podršku fondacije “Voli Život”, a u saradnji sa Osnovnom školom Vuk Karadžić i Kancelarijom za mlade u Boru organizovao je predstavu “Moja riječ pravi predstavu”. U predstavi su osim profesionalnih glumaca iz Beograda učestvovali i borski mališani.
Predstava “Moja riječ pravi predstavu” je namenjena adolescentima u uzrastu od 10. do 15. godine. To je period koji obuhvata ranu i srednju adolescenciju, najosetljivije vreme odrastanja, u kojem je tinejdžerima potrebna podrška i pomoć za pronalaženje jasnih i poželjnih putokaza na putu ka formiranju ličnog identiteta. Forma edukativnog pozorišta je izuzetno pogodan način da se tinejdžerima pomogne u sazrevanju jer podstiče promišljanje o sebi, drugim ljudima i pojavama.
„Cilj je da se deci iz manje razvijenih opština i gradova omogući pristup neformalnom obrazovanju. Reč je o karavanu od 10 predstava u 10 različitih gradova gde se obrađuju pojmovi koji su važni za period odrastanja dece. Ceo projekat je zamišljen kao svojevrsni pristup obradi tih pojmova i sačinjen je od 11 mini predstava koje čine jednu veliku predstavu. Decu učestvuju u predstavama, a Bor je prvi grad u kojem kreće edukativni karavan“ –  Bojana Damjanović, Fondacija „Voli život“
Predstava “Moja riječ pravi predstavu” koja promoviše inovativne pristupe edukaciji mladih je deo istoimenog projekta Centra za razvoj neformalnog obrazovanja građana u Beogradu.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2oa2f1″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.