„Mostovi u nama“ roman o mladima i za mlade

MAJDANPEK – Gordana Opalić, profesor srpskog jezika i književnosti iz Beograda, koja je osnovnu i srednju školu završila u Majdanpeku, nakon promocije na nedavno održanom Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, predstavila je majdanpečkoj čitalačkoj publici roman prvenac „Mostovi u nama“.

Zaista je zadovoljstvo i ponos prisustvovati promociji nekadašnjeg đaka naše gimnazije, koja je uspela da pronađe svoj pravi put“, rekao je na književnoj večeri u majdanpečkoj galeriji Gorčilo Potpara, v.d. direktora Centra za kulturu Majdanpek i nekadašnji Gordanin profesor.

Ovo je, pre svega, roman o mladima, njihovom traganju za mesto pod suncem, o usamljenosti, neprilagođenosti, nerazumevanju i vršnjačkom nasilju sa kojim se često susreću na tom putu. Priča prati dvoje beogradskih maturanata Anu i Fedora, u kojima se mnogi mladi ljudi mogu pronaći. Ipak, ovo nije samo roman za mlade, naprotiv“, rekla je Gordana Opalić, predstavljajući roman prvenac, s obzirom na to da se do sad uglavnom bavila pisanjem poezije.

Kroz Gordanin roman provlače se i filozofski motivi, egzistencijalna pitanja i preispitivanja, da li mora ovako i da li je moglo i drugačije, o odlukama koje smo doneli i prilikama koje smo propustili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.