MUP formirao Radnu grupu za analizu stanja bezbednosti imovine Serbia Zijin Copper

BOR – Borska policija je početkom aprila u tri odvojene akcije uhapsila četvoricu sugrađana kod kojih je pronašla skoro 100 tona sekundarnog bakra ukupne vrednosti oko pola miliona dolara, potvrdila je saopštenjem za javnost kompanija Srbija Ziđin Koper.

„Sve to rezultat je rada Radne grupe za analizu stanja bezbednosti imovine Serbia Zijin Coper koju je nedavno, na državnom nivou, formirao MUP Srbije“, kaže Saša Perišić, rukovodilac Sektora bezbednosti i zdravlja na radu u ovoj kompaniji.

„Kompanija je uspostavila internu saradnju sa organima reda u Boru, koja podrazumeva svakodnevne policijske patrole između prve i druge smene, ali i nasumično patroliranje u toku dana i noći. Zbog toga, ali i zato što smo duž zida, kojim smo probali da zaštitimo ulaz u krug kompanije iz pravca starog borskog kopa, iskopali rov dubine i širine pet metara, broj upada u kompaniju konačno je smanjen“, dodaje Perišić.

Generalni direktor Serbia Zijin Copper Jian Ximing uputio je pismo zahvalnosti načelniku PU Bor Branislavu Stojadinoviću za nesebičnu podršku i pomoć u sprečavanju otuđenja i pronalaženju ukradene „robe“. „Pravovremeno i pravilno postupanje prilikom sprečavanja otuđenja robe, pronalaska ukradene robe i dovođenja odgovornih pred lice pravde odraz je vaše sposobnosti, efikasne organizacije i visokog profesionalizma kada je suzbijanje kriminala u pitanju“, napisao je Ximing u saopštenju.                                                

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.