Muzej u Majdanpeku dobio vrednu opremu

0

MAJDANPEK – Digitalni štampač velikog formata, projektor sa platnom, fotografska i oprema za skladištenje muzejskih eksponata samo je deo opreme, nabavljene u okviru projekta majdanpečkog muzeja „Očuvanje, prezentacija i zaštita kulturnog dobra“.

Realizaciju ovog projekta pomoglo je Ministarstvo kulture koje je za ove namene izdvojilo 543 hiljade dinara, kao i lokalna samouprava koja je učestvovala sa 138 hiljada. U okviru istog projekta uskoro očekujemo i police za depo, u kojem se čuvaju muzejski eksponati i građa“, kaže Snežana Jevtić, kustos u majdanpečkom muzeju.

Ono što najviše nedostaje ovoj zavičajnoj ustanovi je jedno terensko vozilo, kao i adekvatan prostor za stalnu muzejsku postavku“, dodaje Jugoslav Maksimović, direktor Muzeja u Majdanpeku.

Nova oprema koja je stigla u majdanpečki muzej, kao što sam naziv projekta kaže, pomoći će čuvanju, ali i prezentaciji kulturnog dobra ovog kraja. Zahvaljujući modernom štampaču velikog formata na njemu će moći da se štampaju plakati, katalozi za izložbe, dok će projektorska oprema služiti za organizovanje tematskih muzejskih večeri.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *