Na Borskom jezeru održana 20. Internacionalna majska konferencija o strategijskom menadžmentu

0

Strategijski menadžment je osnova tema ovogodišnje Međunarodne majske konferencije koja je u organizaciji borskog fakulteta održana na Borskom jezeru. Za razliku od prethodnih, ovaj naučni skup organizovan je uživo, ali i na onlajn platformi, koja olakšava pristup predavanjima i sesijama. Konferencija je okupila više od 200 naučnih radnika koji su prezentovali radove posvećene strategijskom menadžmentu.

BORSKO JEZERO – U hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru otvorena je jubilarna, 20. Internacionalna majska konferencija o strategijskom menadžmentu. Konferencija je okupila eminentne stručnjake iz zemlje i inostranstva u oblasti strategijskog menadžmenta i srodnih disciplina. Za ovaj naučni skup 220 autora iz 27 zemalja je pripremilo 114 radova, koji su predstavljeni u Zborniku radova. Organizator konferencije je Tehnički fakultet u Boru.

Skup se održava u hibridnom formatu – uživo u hotelu „Jezero“ i onlajn putem ZOOM platforme za konferencijske sastanke. Svake godine se trudimo da povećamo broj učesnika odnosno broj zemalja iz kojih dolaze autori radova. Prosto treba da se proširi znanje koje se prikuplja na ovakvim događajima i mislim da smo u tome ove godine uspeli„, napomenula je prof.dr Aleksandra Fedajev sa Tehničkog fakulteta u Boru.

Plenarni predavačii su ove godine bili iz Srbije, Turske i Poljske. „Prvi put sam u Boru. Želeo bih da se zahvalim organizatorima konferencije na trudu koji su uložili i na prilici koju su mi ukazali da predstavim svoj naučni rad. Drago mi je što mogu razmeniti iskustva sa kolegama i saznati nešto novo. Sa druge strane, fasciniram sam lepotom okoline. Sve u svemu, veliko mi je zadovoljstvo da sam prvi put  u Boru i u Srbiji uopšte„, rekao je prof.dr Tomaš Ingram sa Univerziteta ekomonije u Katovicama.

Na konferenciji su prezentovani rezultati projekta „Sistemi podrške za pametna, ergonomska i održiva radna mesta rudarskih mašina“ koji finansira Fond za nauku Republike Srbije, a u okviru ovog naučnog skupa održan je i Studentski simpozijum, gde su studenti imali priliku da predstave rezultate istraživanja.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *