Na Borskom jezeru otvorena galerija slika Nenada Vasiljevića

BOR,BORSKO JEZERO-Borski slikar Nenad Vasiljević Neški otvorio je na Borskom jezeru atelje sa galerijom slika. Iako nije rođeni boranin, veoma rano je zavoleo ovaj kraj. Za četiri decenije, koliko aktivno slika, stvorio je brojna dela inspirisana okolinom, posebno Borskim jezerom koje je za svakog umetnika veliki izazov.

Za svakog slikara vrhunac u karijeri je kada ima svoj atelje i galeriju“,rekao je Nenad Vasiljević na otvaranju.

Ovo je,inače, jedan od 17 projekata koje je Grad Bor ove godine podržao putem konkursa za sufinansiranje projekata u kulturi.

Bor je  umetnicima otvorio vrata pre tri godine i ovo je mali doprinos lokalne samouprave.  Bor su  gradili rudari, metalurzi, ali najveći pečat ostavili su umetnici“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Nenad Vasiljević je prvi put samostalno izlagao 1982. godine i do danas je u Boru imao pet izložbi. Kako je sazrevao kao slikar, on je najpre postao član udruženja Vane Živadinović, a zatim udruženja „Barti“ iz  Beograda koje okuplja veliki broj vrhunskih akademskih slikara. Na taj način, kaže predsednik udruženja Milenko Janković, Nenad je postao deo elite srpskih umetnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *