Treća žrtva „Korone“ u Majdanpeku

MAJDANPEK – Od posledica kovid infekcije , noćas je, u Kliničkom centru u Nišu, preminuo još jedan pacijent iz Majdanpeka, treća žrtva korone  od početka epidemije. S druge strane, nakon nekoliko uzastopnih dana sa novim slučajevima kovid pozitivnih pacijenata, u protekla 24 sata nije registrovan nijedan oboleli.

,, Od 28 pristiglih rezultata PCR testova, svi su bili negativni, što ohrabruje i ide u prilog činjenici da se i u Majdanpeku situacija sa koronom polako smiruje. Smanjuje se i dnevni broj pregleda u Kovid ambulanti,  kojoj se krajem prošle nedelje gotovo svakodnevno javljalo po 40 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na koronu.,, naglašava doktor Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja ,, Dr Veroljub Cakić,,.

 U cilju sprečavanja širenja virusa i podizanja zaštite na viši nivo, majdanpečka lokalna samouprava  je izdvojila 2.600 evra za kupovinu tzv. sanitarnog tunela, koji je instaliran na ulazu u Dom zdravlja. Sanitarni tunel ,inače, predstavlja idealno rešenje za dezinfekciju zdravstvenih ustanova i sličnih objekata, gde je prisutan veliki promet ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *