Na obali Timoka a leti nemaju vodu

BOR – Meštani borskog sela Šarbanovac na Timoku očekuju da će u ovoj godini za njih biti rešen višedecenijski problem. Da će biti priključeni na vodosistem Bogovina. Većina posla je kažu u Savetu ove mesne zajednice završena. Ostalo je da se postavi više od kilometra primarne mreže i izgrade šahte odakle će se domaćinstva priključiti na centralni sistem vodosnabdevanja. Za ovu namenu iz opštinkog budžeta u Boru izdvojeno je 12, 5 miliona dinara, a ovim sredstvima planira se i završetak vodovoda u Šarbanovac selu.

„Na teritoriji mesne zajednice Šarbanovac Timok ostalo je da se postavi primarna mreža, a nakon toga da svako domaćinstvo izgradi šahtu za sekundarni vod. Osim ovoga, za žitelje je od posebno značaja da se reši takođe višedecenijski problem izlivanja Crnog Timoka i Šarbanovačke reke iz korita tokom kišnog perioda i prilikom otapanja snega. Opština Bor je izdvojila oko milion dve stotine hiljada dinara za premer korita ovih dveju reka da bi se odredila mesta koja se moraju sanirati. Prošle godine 14 domaćinstava u slivu Timoka i Šarbanovačke reke bilo je ugroženo bujicama, a poplavljena  je i znatna površina poljoprivrednog zemljišta.“
Božidar Pezerović, predsednik Saveta MZ Šarbanovac-Timok
 
U Šarbanovcu na Timoku žale se i na kvalitet nisko naponske mreže. Većina nosećih stubova na elektromreži, je prema njihovim rečima dotrajala, a intervencije radnika Elektrodistribucije česte. Ovaj problem je naizraženiji tokom vremenskih nepogoda sa obilnim padavinama, kada selo duži period ostaje u mraku. 
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2eq8yb“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.