BOR – Prioritet borske lokane samouprave u 2015. godini je smanjenje broja nezaposlenih i otvaranje novih radnih mesta. Ukoliko se planirane investicije realizuju očekivanja su da će se blizu 1. 000 borana zaposliti.  

„Ja se nadam da ćemo u ovoj godini u Boru otvoriti jedan šoping mol koji treba da zaposli oko 170 ljudi. Nadam se da će Iskra Zaštita otvoriti svoj pogon ovde, tu treba da se zaposli u prvoj fazi, 40 žena. Najveća investicija je otvaranje rudnika američke kompanije Friport Exploration, kao i Lidl, za koji smo pripremili teren. Očekujem i saniranje motela kod Zlotski pećine“
– rekao je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.
„Za kapitalne investicije i održavanje infrastrukture u seoskim mesnim zajednicama u 2014. godini uloženo je više 59 miliona dinara, a u gradskim blizu 130 miliona dinara. Iako je moglo više, ovakvim ulaganjima smo zadovoljni“ – rekao je na konferenciji za novinare Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor.
 
U protekloj godini organizovani su sastanci rukovodstva Opštine Bor sa velikim brojem ministara u Vladi Srbije, predstavnicima privrede nekih evropskih država i gradova u Timočkom regionu čiji se rezultati pregovora očekuju u narednom periodu.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2eq8v3″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.