Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Bora 11 predloga odluka

BOR – Jedna od najznačajnijih odluka koja će se naći na 13. sednici Skupštine grada Bora je o rebalansu gradskog budžeta, kojom nije predviđena izmena sredstava, već preraspodela budžeta kako bi se obezbedila mogućnost za izmirenje obaveza za isplatu dugova Apotekarske ustanove Bor. Za ovu namenu u 2020. godini predviđeno 74,4 miliona dinara, dok će ostatak duga nešto većeg od 350 miliona dinara biti isplaćiva do 2023. godine. Ovo je dug prema kompaniju Feniks Farma, a kada bude isplaćen do kraja, kamata od 152 miliona dinara biće otpisana. Odbornici će odlučivati i o davanju saglasnosti za potpisivanje sporazuma između Grada Bora i ove kompanije.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine za preduzetnike koji rade u poslovnim prostorijama koji su u svojini grada Bora za april i maj. Ukoliko bude usvojen važiće za 90 preduzetnika, koji se bave ugostiteljstvom, frizerskim, kozmetičkim i sličnim poslovima, jer nisu mogli da rade zbog uvođenja vanredne situacije. Ukupna zakupnina koje će biti oslobođeni je nešto više od milion i 850 hiljada dinara.

Odlučivaće se i o predlogu programa zaštite u uređenja poljoprivrednog zemljišta grada Bora za 2020. godinu, prema kome će i ove godine biti ponuđeno u zakup 1393 hektara zemljišta, koje je u vlasništvu grada Bora po povoljnim uslovima.

Na dnevnom redu je i Predlog operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda, kojim je predviđeno 2 miliona 748 hiljada dinara za ovu namenu, odnosno za uređenje rečnih korita. Odbornici će odlučivati i o planu urbane komasacije, prema kome bi uz parcele u naselju Bora 2 i u industrijskoj zoni ona obuhvatila još 60 graničnih parcela.

Planirano je da sednica bude održana u sali Muzičke škole, zbog obezbeđivanja dovoljnog razmaka među odbornicima. Radio i televizija Bor direktno će prenositi 13. sednicu Skupštine grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *