Zasedalo Opštinsko veće u Majdanpeku

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je, na današnjem zasedanju, Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, na teritoriji opštine Majdanpek, u ukupnoj površini od 6.650 hektara, od kojih će 426 biti ponuđeno u zakup.

Saglasnost je data i na Operativni plan odbrane od poplava voda drugog reda, kao i na  izveštaje o realizaciji programa rada Centara za kulturu u Majdanpeku i Donjem Milanovcu,

Članovi Opštinskog veća usvojili su i izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije u prošloj i Plan rada za ovu godinu.

Tokom trajanja vanrednog stanja ispit su položili svi predstavnici Štaba za vanredne situacije, zdravstvene ustanove, javna preduzeća, Crveni krst. Sve vreme bili smo u komunikaciji i kako bi izbegli česta okupljanja o dinamici aktivnosti dogovarali smo se i putem telefonskih sednica”, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine dodajući da su u periodu vanrednog stanja  posebno veliku ulogu odigrali volonteri, koje će  lokalna samouprava nagraditi u skladu sa odlukom koja će biti doneta na narednoj sednici.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća Majdanpek usvojene su i odluke o produžetku izrade planova detaljne regulacije za turističko naselje Ladne vode i Arheološko nalazište Rudna Glava, kao i Odluka o pristupanju izrade Plana detaljne regulacije zaštićenog područja arheološkog lokaliteta  “Lepenski Vir”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *