Na visini zadatka

BOR – Gradski štab za vanredne situacije u Boru već godinama uspešno organizuje preventivne mere i adekvatno reaguje na sve vanredne izazove i neprilike koje su se dešavale prethodnih godina, posebno u uslovima pandemije korona virusa. Grad Bor je zajedno sa E-upravom uspešno organizovao dostavu vakcina i imunizaciju građanstva kojom je , do sada obuhvaćeno više od 5.000 ljudi, rekao je, između ostalog na sastanku sa gradonačelnikom Bora, načelnik Borskog upravnog okruga Vladimir Stanković.

Grad Bor je konkurisao na mnoge projekte koje je raspisalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Gde je ukupan iznos sredstava predviđen za poboljšanje uslova života građana u lokalnim zajednicama iz republička kase u ovoj godini oko 450 miliona dinara. Takođe, Grad Bor je u prethodnom periodu konkurisao i na IPA projekte prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, Bugarska-Srbija i povukao značajna sredstva“ dodao je Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga

Grad Bor je u prethodne dve godine imao niz kvalitetnih projekata kojima je obezbedio, pre svega bolje uslove rada vatrogascima, bavio se uklanjanjem deponija i otpada i razvojem sporta. Sve opštine i gradovi u regionu moraju sarađivati na planu razvoja ovog dela Srbije, U svemu važno je da imamo i podršku Vlade Republike Srbije kao i do sada“ rekao je Milikić.

Kada je reč o imunizaciji stanovništva, Grad Bor sprovodi sve zahteve nadležnog ministarstva i republičkog Kriznog štaba. Vakcinacija se obavlja bez problema, građani su dobro informisani, a vakcina ima dovoljno, kao i punktova na kojima se obavlja imunizacija. Ukoliko se ukaže potreba novi punkt za vakcinaciju će funkcionisati u MZ Stari centar, gde će se uključiti i lekari Opšte bolnice, najavio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *