Nagrade za najuspešnije u borskom sportu u 2019. godini

BOR – Predstavnici Saveza sportova grada Bora I lokalne samouprave , po 59. put uručili su nagrade sportistima, klubovima, trenerima i sportskim radnicima koji su u protekloj godini pokazali najbolje rezultate. Za najuspešniju sportistkinju proglašena je Milica Mitić iz Ženskog juniorskog rukometnog kluba Bor, dok je najuspešniji sportista Boban Nikolić iz Kik boks klub-a Bor.

Uspeo sam zahvaljujući napornim treninzima. Uspehu su doprineli, svakako i moj trener Siniša Vladimirović  i sparing partneri Damir Sejdija I Nikola Kolev. Učestvovao sam na svim državnim prvenstvima I na tri od četiri nastupa bio sam najuspešniji. Bio sam I na Evropskom, kao I na Balkanskom kupu gde sam osvojio prvo mesto, kao I na turniru trojef Beograda” rekao je Boban Nikolić, najuspešniji borski sportista u 2019. godini

Najuspešnija sportska organizacija je Bodi bilding klub “Partizan” Bor, a najuspešniji trener je Aleksandar Stojić, koji vodi ovaj klub. Za najuspešnije društveno sportske radnike, kao I za zaslužne društveno sportske radnike, u protekloj godini proglašeno je nekoliko sportskih stručnjaka.

Još jedan uspešna godina je za nama, naročito u pogledu pojedinačnih sportova gde borski sportisti imaju pregršt medalja počev od državnih prvenstava do međunarodnih takmičenja. Ono što je najbitnije je da u Boru imamo više od 3.000 registrovanih sportista, da se takmiči oko 60 klubova i da grad Bor iz svojih sredstava finansira godišnje programe 52 sportske organizacije. U narednom periodu najvažniji zadatak će biti unapređenje kvaliteta sportske infrastrukture na području grada. U ovoj godini planiramo uređenje parkova i igrališta, izgradnju nove sportske ili balon hale, a kao kruna ulaganja u razvoj sporta trebalo bi da bude i nova streljana čija će se izgradnja finansirati iz republičkog budžeta“ naglasio je Igor Janković, član Gradskog veća u Boru.

„Individualni sportisti su postigli izuzetne uspehe na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Zaista su na najbolji mogući način afirmisali svoje sportove i grad. Sa druge strane, veća su ulaganja, a i teže je postići rezultate u kolektivnim sportovima. Svaka čast i jednima i drugima“ istakao je Aleksandar Buđelan, predsednik Saveza sportova grada Bora.

U oblasti masovne fizičke kulture najuspešnija borska sportska organizacija u minuloj godini je bila Osnovna škola “Dušan Radović”. Na proglašenju najboljih u borskom sportu u prethodnoj sezoni dodeljene su i nagrade za najperspektivnije mlade sportiste, a posebna priznanja i zahvalnice uručeni su zaslužnim sportskim radnicima i takmičarima.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *