BOR- Učenicima generacije borskih osnovnih i srednjih škola uručen je danas po laptop računar, poklon grada Bora. Za uspeh u dosadašnjem školovanju ovaj račuanar je dobilo osam osnovaca, četiri srednjoškolca i prvi put najbolji učenik Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vidovdan“.

Podelom laptop računara i novčanih nagrada i ove godine grad Bor je nastavio tradiciju podrške najboljim učenicima u Boru.

„Ovo je samo mali gest. Mislim da jeneophodno, da ovim mladim ljudima, koji su pokazali najbolje rezultate tokom školovanja, Grad Bor ukaže na značaj obrazovanja i da na neki način brine o njima“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Najbolji učenici osnovnih i srednjih škola,koji su osvajali zapažene rezultate na republičkim takmičenjima, njih 35-oro, dobilo je novčanu nagradu od četiri do pet hiljada dinara u zavisnosti od mesta koje su zauzeli, a nagrađeni su i nosioci diplome „Vuk Karadžić“, njih 64-oro, novčanim iznosom 5.500, odnosno šest hiljada dinara. Svima njima će novac biti uplaćen preko računa, zbog epidemije korona virusa.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *