Najnovije mere Kriznog štaba

SRBIJA, BOR – Vlada Srbije usvojila je danas mere Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa koje će važiti od večeras do ponedeljka, a koje podrazumevaju da osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi, gotovo ništa neće raditi. I sve državne institucije, pošte, banke, proizvodni pogoni i kapaciteti radiće do ponedeljka.

Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, kafići, restorani, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, sportski objekti, šalteri prodaje hrane u restoranima, kao i šalteri prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima.

Učenici srednjih škola i viših razreda osnovnih škola biće na onlajn nastavi, a verovatno će se njima od ponedeljka pridružiti i učenici nižih razreda. Vrtići do ponedeljka rade uobičajeno, uz maksimalan oprez i poštovanje mera.

Ograničenje rada se ne odnosi na sportske objekte za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza, saopštila je premijer Srbije Ana Brnabić, nakon sednice Kriznog štaba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *