Solidarna pomoć za radnike lokalnih javnih preduzeća

MAJDANPEK – Opština Majdanpek će kroz povećana budžetska izdvajanja za javna preduzeća, čiji je osnivač, obezbediti solidarnu novčanu pomoć od po tri hiljade dinara, tokom 12 meseci tekuće godine za radnike Javnog komunalnog preduzeća „Donji Milanovac“, Javnog preduzeća za stambene usluge, majdanpečke toplane i Preduzeća za puteve, dok će „Vodovod“ koji nije dostavio Opštinskom veću Plan i program poslovanja za ovu godinu, solidarnu pomoć radnicima obezbediti iz sopstvenih sredstava.

Pored solidarne pomoći zaposlenima, lokalna samouprava će, takođe u vidu pomoći javnim preduzećima, u ovoj godini nabaviti i dva kamiona za odvoženje smeća za potrebe komunalnih preduzeća u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, s obzirom na to da je u poslednje vreme, zbog dotrajalosti postojećih vozila, bilo dosta problema u tom smislu“, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Pored pomenutih javnih preduzeća, odlukom o solidarnoj pomoći u mesečnom iznosu od po tri hiljade dinara tokom 2021. godine, obuhvaćeni su i zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Marija Munćan“ u Majdanpeku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *