Najteže, ipak, u opštini Petrovac na Mlavi

0

BOR, BRANIČEVO- Vanredna situacija proširena je na teritoriji cele opštine Petrovac na Mlavi, pošto je zbog jake kiše, koja je padala neprekidno 36 sati, pukla brana na reci Busur.  Poplavljeno je nekolko sela,a  štetu je pretrpelo i dvadesetak naselja.

Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanjiu,preduzeli smo sve preventivne mere na odbranu Petrovca koji je najugroženiji. Situacija je sada stabilna, ne menja se na gore.Pošto su padavine prestale mislimo da neće doći do probijanja brana i poplave u samom gradu. Iz preventivnih razloga evakuisan je deo naselja Ključ, obezbedili smo i prihvatni centar. Pošto je prisutna tendencija pada Busura i Mlave neće biti potrebna dalja evakuacija“, rekao je Goran Ristić, zamenik predsednika Opštine Petrovac na Mlavi.

Ugrožena su vodoizvorišta u selima Šetonja  i Malo Laole, ali za sada vodosnabdevanje je uredno, a ispravnost vode se konstantno kontroliše.

Materijalna šteta je velika, ali ono što je navažnije ljudski životi nisu ugroženi.

Poplavljena su i četiri sela u opštini Žagubica. Bujice su odnele delove puta tako da je i na tim područjima proglašena vanredna situacija.

Noćas je pala velika kiša i konkretno odnet je asfaltni put u dužini od kilometra, poplavljeno je poljoprivredno zemljište, par domaćinstava, odneti su atarski putevi“, rekao je Predrag Ivković,zamenik predsednika opštine Žagubica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *