Najvažniji zadaci – vraćanje poverenja u sindikat i povezivanje članstva

0

BOR- Sastanak koordinacionog odbora organizacija sindikata „Nezavisnost“ sa područja borskog i zaječarskog okruga, održan u Boru, je pre svega veoma značajan za ovaj grad. Razloga ima mnogo, a posebno je važna teška privredna i socijalna situacija i ovakvi sastanci su prilika da se čuje šta članstvo zamera rukovodstvu sindikata Nezavisnost.

Važno je za Bor  imajući u vidu situaciju u Rudarsko topioničarskom basenu Bor , teško privredno i socijalno stanje i očekivanja, pošto smo već počeli da radimo na povećanju zarada i smanjivanja nejednakosti, kao i da uvrstimo one grupe koje ovim povećanjem nisu obuhvaćene“, rekao je Zoran Stojiljković, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“.

Osnovni zadaci Ujedinjenih granskih sindikata  „Nezavisnost“ u narednom periodu su vratiti poverenje u  sindikat i međusobno povezivanje organizacija kako bi se obezbedila  solidarnost   i borbenost  njegovih članova. U vreme svakodnevne brige za sopstvenu egzistenciju često se zaborave ove dve osnovne vrednost sindikata.

Još jedna stvar je dosta važna. Nama je prioritet osnivanje lokalnih socijalno ekonomskih  saveta, jer, koliko god smatrali da naše opštine nemaju velike ingerencije ,one su zadužene za funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova. Zato ćemo, s obzirom na značaj, insistirati da ovaj savet profunkcioniše i u Boru“,dodao je Stojiljković.

Prevencija konflikata je daleko jeftinija i efikasnija ukoliko se reši na lokalnom nivou. Protesti su sredstvo koje sindikat preduzima tek kada se  svi ogluše od njihovih zahteva. Kriterijumi za uspeh sindikata su veoma jasni,  ako raste proizvodnja i  broj zaposlenih, zatim  povećavaju zarade onda raste i  poverenje u sindikata, čulo se na sastanku u Boru .

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/6Jl58njlr2g“ frameborder=“0″ gesture=“media“ allow=“encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *