Najveći broj građana traži brže rešavanje komunalnih problema

BOR – Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima i ove subote organizovao je prijem građana. Njih desetak iz Bora i oklonih sela je zatražilo pomoć u rešavanju problema iz različitih oblasti, a najčešća pitanja su u vezi komunalnih delatnosti.

Razni su problemi u ovoj oblasti i mislim da na ovakvim prijemima saznajemo informacije i već naredne nedelje ih rešavamo“, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Neki problemi naših sugrađana se rešavaju odmah, ali postoje i pitanja za čiji odgovor se čeka neki vremenski period. Na prijemima se, takođe, postavljaju realna, ali i nerealna pitanja.

„Kada neko dođe da traži posao, zna se kako se dobija. Zapošljava Nacionalna služba, a Grad Bor finansira brojne mere u cilju povećanja broja zaposlenih. Iako mera samozapošljavanja daje dobre rezultate, ističe gradonačelnik Milikić, nekim našim sugrađanima to nije dovoljno, traže posao u javnim preduzećima i kompaniji Ziđin Koper Bor“. 

Manjkavost je što u Gradu Boru ne postoji dovoljan broj malih i srednjih preduzeća koja mogu da uposle i druge struke, osim rudarske. Očekuje se da će u narednom periodu kroz projekte kao što su tehnološki park, sufinansiranje razvoja preduzeća omogućiti ljudima drugih struka da nađu posao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *