Prodajnom osmomartovskom izložbom do novca za ekskurziju

ZAJEČAR – Na platou ispred Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru, organizovana je dvodnevna prodajna izložba rukotvorina učenika ove škole, a u prodaji su im pomogli i bivši učenici. Jedna od njih je i Jovana Đorđević, koja je rekla da je vrlo rado došla i pružila pomoć, iako više ne pohađa ovu školu.

“Ja sam bivša učenica. Nisam pravila poklone, ali sam došla da im pomognem. Drugari su se obradovali, a prodaja ide odlično”, kaže Jovana.

Veliku pomoć pri izradi prodajnih predmeta pružili su i nastavnici ove škole. Nina Paunković, defektolog i nastavnik hemije sa učenicima je za izložbu pravila sapune.

“Sa decom sam radila dve vrste sapuna. Jedni su glicerinski i oni su bezbedni za rad sa decom. Njih smo zajedno pravili na času hemije, a drugi su takozvani domaći sapuni koji su se nekada pravili od svinjske masti, a danas od tri vrste ulja i supstancom natrijum hidroksid, koja je korozivna i opasna za decu, pa sam ja to njima teoretski i slikovno prikazala, a onda sam kući sama napravila sapune koje danas zajedno prodajemo”, kazala je nastavnica hemije.

Emila Badivuk, direktor zaječarske Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Majstorović“ istakla je da će sredstva od prodatih predmeta biti utrošena na jednodnevnu eksurziju, kako bi se roditeljima učenika smanjili troškovi i kako bi sva deca mogla da posete Jagodinu i Svilajnac.

Pripremili smo sapune, čestitke, saksije sa cvećem, slike, dekupaž, a učenici sa smera tekstilstvo i kožarstvo sašili su na časovima slobodnih aktivnosti i redovne praktične nastave kecelje, cegere, jastučnice i rukavice. Novac sa ove izložbe pridodaćemo novcu koji smo prikupili prodajom na Novogodišnjem i Uskršnjem bazaru i nadamo se da će taj novac biti dovoljan za realizaciju izleta”, istakla je director škole.

Bila je ovo prilika da kupovinom jednog poklona za 8. mart obradujete i ženu i devojku kojoj je poklon namenjen, ali i decu koja su sa puno ljubavi te poklone pravila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *