Nakon drugog rebalansa budžet Opštine Majdanpek 1,6 milijardi dinara

0

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek dalo je, na današnjem zasedanju, saglasnost na drugi ovogodišnji rebalans budžeta, koji je s prvobitnih milijardu 200 miliona dinara uvećan na milijardu 687 miliona dinara.

Osnov za rebalans bili su ostvareni prihodi za četvrtinu veći od planiranih, za osam meseci ove godine, pre svega, po osnovu većeg priliva od naknade za korišćenje mineralnih sirovina i poreza na zarade. Veći planirani prihodi omogućiće i veća budžetska izdvajanja za komunalnu delatnost, životnu sredinu, osnovno i srednje obrazovanje, kao i socijalnu i dečiju zaštitu“, rekla je obrazlažući ovaj dokument, najpre na Javnoj raspravi, a potom i na sednici Opštinskog veća, Gordana Nikolić, ovlašćeni predstavnik Odeljenja za budžet i finansije.

Želim da istaknem da je od dolaska Ziđina u Majdanpek budžet naše opštine udvostručen. Zahvaljujući rudarskim aktivnostima veća je naknada za korišćenje mineralnih sirovina, a povećani su i prihodi po osnovu poreza na zarade, pre svega, zaposleniih u ovoj kompaniji“, naglasio je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Konačnu reč o ovom dokumentu daće odbornici Skupštine opštine Majdanpek, na sednici zakazanoj za 22. septembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *