Nakon prvih simptoma neophodna izolacija i poseta lekaru

BOR-Na području Bora 304 osobe su pozitivne na korona virus, odnosno 0,7 odsto stanovništva je inficirano. Od ukupnog broja, 40 je na lečenju u kovid odeljenju Opšte bolice u Boru od kojih je 25 pozitivno, a za ostale se čekaju rezultati.

Većinu medicinskog osoblja smo angažovali, ali našem sistemu ne preti urušavanje.Imamo razrađen plan šta dalje ako se i postojeći kapaciteti popune, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

U očekivanju smanjenja broja zaraženih, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je rekao da se u nekim firmama i kompanijama virus širi, jer zaposleni i sa simptomima idu na posao. Zato je zadatak svih da maksimalno povedu računa o tome, budu odgovorniji i ostanu u izolaciji dok se ne završi dijagnostika.

„Svi oni koji osete prve simptome, ne bi trebalo da čekaju test , već da se izoluju , jave lekaru, dobiju terapiju i tek onda da se testiraju. Tada je mogućnost izlečenja mnogo veća“, dodao je Aleksandar Milikić.

Dnevno u kovid ambulanti se pregleda do 120 pacijenata i uradi sedamdesetak testova,čulo se na konferenciji za novinare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *