Naplata usluga ne prati isporuku toplotne energije u Majdanpeku

MAJDANPEK – U Majdanpeku je ovogodišnja grejna sezona počela na vreme, 15. oktobra i za sada protiče bez većih problema.

Zahvaljujući zameni dela glavnog toplovoda u donjem delu grada i obavljenom remontu kotlova, za šta je sredstva obezbedila lokalna samouprava iz budžeta, do sada nije bilo prekida u isporuci toplotne energije. Sporadične, manje proboje na toplovodnoj mreži saniramo tokom noćnih sati, kako bi, do jutarnjih, radijatori bili topli“, kaže  Đorđe Roškić, direktor JKP „Majdanpek“.

Jedan od osnovih preduslova za stabilno daljinsko grejanje je i redovna isporuka mazuta, kojeg majdanpečka toplana tokom jedne sezone potroši oko tri hiljade tona.

Kako bi obezbedila nesmetano funkcionisanje grejanja u gradu, lokalna samouprava je od početka godine, samo za nabavku ovog energenta, izdvojila 187 miliona dinara. S druge strane i dalje je dosta korisnika koji ne plaćaju redovno grejanje, pa stoga iz gradske toplane apeluju na sve dužnike da izmire račune, kako bi izbegli sudsku naplatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *