Preraspodela para za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje

BOR-Interesovanje za podsticajne mere u oblasti poljoprivrede na području Grada Bora poslednjih godina sve više raste. U skladu sa takvim opredeljenjem poljoprivrednih proizvođača lokalna samouprava je višestruko povećala izdvajanja za subvencije. U ovoj godini od planiranih 25 miliona dinara, ostala su  još tri miliona 800 hiljada dinara i novac  će biti prenamenjen za subvencionisanje  mera za koje vlada najveće interesovanje.

„Prenamenili smo sredstva koja smo planirali za preradu voća, povrća i mleka, jer  poljoprivredni proizvođači još uvek  nemaju naviku da ulažu u finalizaciju proizvodnje. Taj novac ćemo prerasporediti za nabavku mehanizacije i opreme u pčelarstvu“, rekao je Ljubiša Repedžić, član Gradskog veća.

Najviše para iz budžeta Grada Bora  u ovoj godini  utrošeno je u razvoj stočarstva oko osam miliona dinara ,a pet i po za kupovinu mehanizacije, tri miliona za subvencionisanje nabavke pčelarske opreme, a za podsticaje u preradi voća, povrća i mleka 500 hiljada dinara. Iznos subvencija u ovoj godini je 60 odsto  investicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *