Naredne školske godine Gimnazija u Boru upisuje tri odeljenja

0

BOR- U borskoj Gimnaziji „Bora Stanković“ za narednu školsku godinu ima 90 mesta na dva društveno jezička i jedan prirodno matematički smer. Očekivanja su, u ovoj obrazovnoj ustanovi, da će tri odeljenja biti popunjena, a u planu je da se u predstojećim godinama ponovo otvori i četvrto. Da bi se broj odeljenja povećao neophodno je da se završi reforma započeta pre četiri godine.

„Znanje koje stiču gimnazijalci mora da bude funkcionalno. Zato bi učenicima trebalo ponuditi izborne programe, sadržaje koji se ne uče u redovnoj nastavi. Na taj način stiču kompetencije za nastavak školovanja. U praksi se reforma pokazala kao dobra“, rekla je Miljana Golubović, direktor Gimnazije „Bora Stanković“u Boru.

Borska Gimnazija je poznata i po velikom broju sekcija, jer osim samog obrazovanja veoma je značajan i vaspitno obrazovni rad. Ovu obrazovnu ustanovu pohađa više od 280 učenika, dvostruko manje nego pre nekoliko godina. Reforme, na koje se dugo čeka, svakako će doprineti da se Gimnazija vrati na mesto koje je nekada imala i koje joj svakako pripada.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *