Narodna kuhinja Crvenog krsta u Majdanpeku u službi 250 korisnika

MAJDANPEK – Narodna kuhinja, pri majdanpečkom Crvenom krstu, postoji pune dve decenije i na usluzi je 250 korisnika. Pored Crvenog krsta Srbije i lokalne samouprave njen rad povremeno pomažu i donatori, društveno odgovorne kompanije.

Ove godine od kompanije DM, dobili smo donaciju  koja  je upriličena upravo u Nedelji Crvenog krsta, koja se  ove godine obeležava od 8. do 15 maja. Pomoć se ogleda u zdravim namirnicama neophodnim za pripremanje toplih obroka, na čemu se zahvaljujemo”, kaže Radomir Trajković iz Crvenog krsta Majdanpek.

Inače, ova majdanpečka humanitarna organizacija, tradicionalno, u okviru   Nedelje Crvenog krsta, priprema i daruje novorođene bebe prigodnim poklon paketićima.

Svake godine ova majska nedelja je i prilika da se napravi osvrt na proteklu godinu. Aktivisti i volonteri majdanpečkog Crvenog krsta mogu biti zadovoljni i ponosni onim što su uradili u proteklom periodu. Pored angažovanja volontera u jeku pandemije korone, kada su, takođe, bili na usluzi starim, bolesnim i nemoćnim sugrađanima, oni su aktivno bili uključeni i u sanaciju posledica prošlogodišnjih, junskih poplava, a jedan od razloga za zadovoljstvo predstavljaju i uspešno organizovane akcije doborovoljnog davalaštva krvi, u kojima je proteklih nekoliko meseci broj prikupljenih jedinica dragocene telnosti udvostručen, zahvaljujući, pre svega, sve većem odziv najmlađih davalaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *