Narodna kuhinja u Zaječaru mesečno podeli 20 hiljada kuvanih obroka

0

ZAJEČAR – Na teritoriji Zaječara u bedi i siromaštvu živi oko 770 lica, a mesečno im Crveni krst podeli oko 20.000 kuvanih obroka. Kroz program “Narodna kuhinja” 10 artikala koji su potrebni za pripremanje obroka, kao i hleb, zaječarski Crveni krst dobija od Crvenog krsta Srbije, a jedanaesti artikal obezbeđuje Gradska uprava Zaječar. Crveni krst Zaječara, prema rečima Vladana Markovića, sekretara ove organizacije, uprkos povećanim obavezama od početka pandemije nije prekidao rad, niti je to uticalo na kvalitet I količinu obroka.

Stvarno se trudimo da odgovorimo svim potrebama, u skladu sa mogućnostima, delimo i više i neke lanč pakete u vidu makarona, zejtina i ostalih stvari koje imamo. To je stvarno ogroman izazov u ovom period, ali dajemo sve od sebe i sigurni smo da će kuhinja raditi nesmetano, kao što je radila i do sada.”

Posebna pažnja u Narodnoj kuhinji Crvenog krsta obraća se na bezbednost korisnika i zaposlenih i na poštovanje svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja kovida 19.

Sve mere predostrožnosti primenjujemo, od fizičke distance do korišćenja opreme i sredstava koje dobijamo od Crvenog krsta Srbije i trudimo se da sve te podele budu sigurne za sve naše korisnike.”

U ovoj organizaciji se trude da kada god je to moguće, korisnicima narodne kuhinje podele i pojačane obroke, a osim kuvanih obroka, najsiromašnijima se redovno dele i prehrambeno higijenski paketi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *