Nastavlja se obeležavanje parking prostora u Boru

BOR-Mesec dana od otvaranja prvog parking prostora kod Zelene pijace u Boru na kojem se naplaćuje usluga, prosečna popunjenost je oko 60 odsto od blizu stotinu obeleženih mesta. Parkiranje vozila za sat košta 25 dinara i finansijski efekat je u granicama očekivanog.

„Nije finansijski efekat toliko bitan. Važno je da građani, dok obavljaju posao, znaju da im je vozilo na sigurnom i ne stvaraju gužvu u saobraćaju“, rekao je Slaviša Frišković, direktor JKP ua stambene usluge.

U narednom periodu predstoji izrada projekta obeležavanja parking prostora u centru grada, ulicama Nikole Pašića, prema Bolnici, Generalnoj direkciji i zgradi Gradske uprave.

Nakon izrade projekta počinjemo obeležavanje vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, a po dobijanju saglasnosti najverovatnije ćemo početi i da naplaćujemo ovu uslugu„, dodao je Slaviša Frišković.

U Boru ima oko 300 parking prostora i za sada je to dovoljan broj.

U Javno komunalnom preduzeću za stambene usluge ne planiraju kupovinu pauk vozila, jer je investicija veoma skupa. Po potrebi će, kažu ovde, sklopiti ugovor sa firmom zaduženom za rešavanje problema nepropisnog parkiranja i pauk će im biti na raspolaganju kada je neophodno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *