Nastavljena isplata subvencija za ogrev

Na području grada Bora nastavljena je podela finansijske pomoći domaćinstvima koja se greju u sopstvenoj režiji. Više od 5.000 prijavljenih građana dobilo je i dobiće obećanu jedokratnu pomoć da pokriju deo troškova za energente čije su cene, ove sezone dostigle rekordan nivo.

BOR – Više od 5.400 pristiglih zahteva građana za subvencionisanje nabavke ogreva je obrađeno u Centru za socijalni rad u Boru. Uslovi dodele ove vrste pomoći nisu bili ispunjeni u više od 300 prijava. Nakon zastoja iz proceduralni razloga, isplata je nastavljena u skladu sa dinamikom prijema i obrade dokumentacije, kažu nadležni u borskom Centru za socijalni rad i napominju da će novac na račune građana biti uplaćen najkasnije do kraja naredne sedmice.

 „Prilikom obrade zahteva utvrđene su mnoge zloupotrebe. Primera radi, podneti su zahtevi za preminule, bračni drugovi su pojedinačno tražili pomoć, evidentirano je dvostruko prijavljivanje za istu osobu, elektronskim putem i lično… Sve u svemu, svi zahtevi su obrađeni i novac će dobiti sve prijave koje su uspunile uslove za dobijanje subvencije za nabavku ogreva.“ istakla je Jelena Ristić direktor Centra za socijalni rad u Boru.

Za subencionisanje nabavke ogreva za domaćinstva koja nisu priključena na daljinski sistem grejanja, u selu i gradu, iz budžeta Grada Bora izdvojeno je oko 100 miliona dinara, a pojedinačni iznos pomoći je 18.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.