Nastavljena realizacija projekta „Živeti zajedno u svetu različitosti“

BOR-U sklopu projekta „Živeti zajedno u svetu različitosti“ u Gimnaziji „Bora Stanković“ u Boru počela je obuka volontera lidera za rad u vršnjačkim grupama na promociji interkulturalnosti, tolerancije i humanih vrednosti. U radu petodnevnog seminara, čiji je jedan od ciljeva postizanje visokog stepena razumevanja i prihvatanje osoba koje pripadaju drugim kulturama, učestvuje više od 20 borskih osnovaca i srednjoškolaca.

 „Mladi će promovisati toleranciju na različitosti , druženje sa grupama drugih kultura, a pre svega trebalo bi da prepoznaju i osveste predrasude, stereotipe koji su osnov diskriminacije“, rekala je Milojka Milivojević, iz Udruženja građana „Kokoro“ u Boru.

Projekat „Živeti zajedno u svetu različitosti“ je od izuzetnog značaja. To su mali pomaci koji će uticati na generacije koje dolaze i koje će se bitno razlikovati od današnje populacije, čulo se na obuci mladih volontera.

Svet se danas menja velikom brzinom i za ovu decu je bitno da ga razume, a za to je neophodno da razumeju osnovne institucije po kojima svet  funkcioniš. Želim da im pomognem da i oni otvore oči za sve te velike izazove koji ih čekaju i koji će uticati na njihov život“, dodala je Tanja Petovar, advokat za ljudska prava.

Realizacija projekta „Živeti zajedno u svetu različitosti“ traje od početka decembra prošle do kraja novembra ove godine. Sprovodi ga Udruženje građana „Kokoro“ uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *