Nastavljeni besplatni preventivni pregledi

0

BOR – Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju pokrenulo Ministarstvo zdravlja, posle tromesečne pauze, nastavljena je prvog dana jeseni i u zdravstvenim ustanovama u Boru. Za besplatne preventivne preglede i ovog puta vladalo je veliko interesovanje.

 „Od početka akcije do sada je pregledano više od 1600, a danas oko 80 pacijenata. Danas radimo pregled krvne slike, pritiska, EKG i tumorske markete za prostatu i za jajnik“, kaže dr Goran Bogdanović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja Opšte bolnice Bor.

Za brzu i efikasnu terapiju od presudne važnosti je rano otkrivanje bolesti. Zato su besplatni preventivni pregledi od velikog značaja, prvenstveno za zdravlje pojedinca, ali i za zdravlje nacije.

“Ako pronađemo makar i samo dva, tri, novootkrivena slučaja povišenog tumorskog markera ili neregulisanog pritiska, nama mnogo znači. To nas upućuje da tim pacijentima posvetimo više pažnje, upućujemo ih odabranim lekarima, a zatim izabranim specijalistima” dodaje dr Goran Bogdanović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja Opšte bolnice Bor.

Priliku da besplatno provere zdravlje u borskom Domu zdravlja, i ovog puta imali su zdravstveni osiguranici kao i lica bez osiguranja, koji pregled obavljaju sa ličnom kartom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *