Nazivi za više od 500 ulica na teritoriji grada Bora

BOR – Više od pet stotina ulica u Boru i okolnim selima koje do sada nisu imale naziv, uskoro bi trebalo da dobiju imena na osnovu odluke koju su usvojili članovi Gradskog veća na poslednjoj sednici.

Po nalogu republičkog zavoda ovaj postupak sprovodi se u celoj Srbiji kako bi postojale tačne adrese svih objekata. Komisija za davanje naziva ulicama u trgovima u Boru formirana je sredinom prošle godine i na osnovu predloga građana i saveta mesnih zajednica formirala odluku. Postojeća imena ulica se ne menjaju, a među predlozima su mogle da budu samo ličnost od čije je smrti prošlo najmanje pet godina.

Za građane je najznačajnije da neće imati dodatnih troškova za izmenu adrese u ličnim dokumentima, jer je takav dogovor napravljen između MUP-a i Vlade Srbije.

Među nazivima ulica najviše ima istorijskih ličnosti iz Bora, iz oblasti rudarstva, inženjera, udarnika i nekadašnjih direktora, umetnosti i sporta, ali i poznatih ličnosti iz srpske i svetske istorije, nauke i umetnosti. Ovaj predlog će biti upućen republičkom zavodu i nadležnom ministarstvu na odobravanje, a nakon toga će se naći pred odbornicima lokalnog parlamenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *