Nedostaju treninzi i takmičenja

BOR – Vaterpolo klub Bor, jedan od najmlađih u Srbiji, okuplja više od 60 takmičara u svim kategorijama od petlića do seniora. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, posebno tokom vanrednog stanja, kao i pomeranja početka rada otvorenih bazena Sportskog centra u Boru, vaterpolisti nisu imali priliku da treniraju. Na takmičenju u Nišu za kategoriju igrača do 2006-tog godišta i mlađe Vaterpolo klub Bor zauzeo je poslednje mesto među četiri ekipe. Namera je bila, kažu treneri ovog kluba da se uđe u takmičarski ritam i da se uigraju vaterpolisti.

Rukovodstvo kluba se bori da opstane vaterpolo sport u gradu. Na svakom takmičenju dostojno predstavljamo Bor, iako se zna da smo mi među najslabijima, jer nemamo dovoljno treninga. Nadam se da će neko od nadležnih imati razumevanja za naše potrebe, a i za potrebe Plivačkog kluba. Mi imamo dva problema. Prvi je globalni, pandemija korona virusa na koji ne možemo da utičemo i drugi je vreme odnosno mi treniramo napolju i ako je kišovito treninzi se odlažu. Planiramo organizovanje utakmice na otvorenom gde imamo priliku da se predstavimo domaćoj publici, uveče pre reflektorima, da se napravi dobra atmosfera. A, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli namera nam je da treći put učestvujemo na međunarodnom turniru u Beču i da ostvarimo što bolji rezultat. To postaje tradicija. Zimska sezona je bila izuzetno uspešna za vaterpolo klub. Osvojili smo turnir koji je bio organizovan kod nas, a bili smo i drugi na međunarodnom takmičenju. Od letnje sezone očekujemo povoljno vrema i da što duže budemo u bazenu“ rekao je  Saša Madanović, trener u Vaterpolo klubu Bor

Osim da u narednom periodu bude što više treninga i takmičenja, rukovodstvo Vaterpolo kluba u Boru namerava da posebnu pažnju posveti omasovljenju članstva odnosno da privuče što veći broj dece da treniraju jedan od naših najtrofenijih sportova ikada, posebno kada je reč o nacionalnoj selekciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *