Negotinska policija dobila nove prostorije

0

NEGOTIN – Zahvaljujući Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i lokalnoj samoupravi u Negotinu, Policijska ispostava u ovom gradu radi u novouređenom objektu u centru mesta. Objekat je površine oko 1.500 kvadrata, vrednost rekonstrukcije je oko 40 miliona dinara, a u njemu je useljena celokupna ispostava Policije – kriminalistička, saobraćajna i policija opšte nadležnosti. Na ovaj način rešen je višedecenijski problem negotinske policije sa neadekvatnim prostorijama za rad. Policija je dobila bolje uslove rada, a građani kvalitetnije usluge nadležnih službi, naglasio je prilikom posete novim prostorijama Policijske ispostave u Negotinu, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Reč je o savremenom i ozbiljnom objektu koji može da zadovolji sve potrebe. Od upravnih poslova, vađenja ličnih karata, pasoša, vozačkih i saobraćajnih dozvola i ostalog za potrebe građana, do svakodnevnih delatnosti policije, prostorija u kojima se ispraća smena, redovni rad saobraćajne, kriminalističke, a i prostorija koje su namenjene za policiju u domenu rada u zajednici, za rad sa maloletnim licima. Sve što je potrebno da i policajci budu zadovoljni. Hoćemo da sledeća faza bude povezivanje video nadzora koji postoji u obližnoj školi sa Policijskom ispostavom, ali i izgradnja novog video nadzora koji će omogućiti pokrivanje ulaza i izlaza iz svakog naseljenog mesta na području opštine Negotin odnosno da bude povezan sa policijskom stanicom ovde. Time će biti osigurani i obezbeđeni i domovi, a i povećana bezbednost građana. Mi u 2020. nemamo ni jedno ozbiljnije krivično delo na teritoriji ove opštine, ali to ne znači da policija nije budna i intenzivno se radi svakog dana da nivo odnosno stopa kriminaliteta koje je smanjena i prošle godine, bude još niža“, istakao je Nebojša Stefanović potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Stefanović je izrazio zadovoljstvo stanjem bezbednosti u ovom kraju i naporima policije da održe stanje bezbednosti na visokom nivou istakavši da se, u skladu sa mogućnostima izlazi u susret potrebama policije i kada je reč o poboljšanju tehničkih uslova za rad, ali i kada je reč o broju službenika.

Mi se trudimo da tehnikom nadomešćujemo neadekvatan broj pripadnika policije. Raspisani su konkursi i na nivou Policijske uprave 10-tak novih policajaca će biti primljeno u narednom periodu i mi raspisujemo još jedan novi konkurs. Nadam se da će se iz Negotina javiti više kandidata gde ćemo moći da zaposlimo nove policajce“, naglasio je on.

Osim obilaska novih prostorija Stefanović je posetu iskoristio i da razgovara sa rukovodstvom i policijskim službenicima o uslovima rada i o problemima sa koljima se suočavaju, kao i o merama koje treba preduzeti da policija bude efikasnija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *