Neizvesna zimska kupališna sezona u Boru

0

Uz povremene zastoje prethodna zimska kupališna sezona u Boru je uspešno završena. Međutim, iz dana u dan, bezbednosni rizici, uz sve mere predostrožnosti i nakon postavljanja zaštitne mreže, bili su sve veći, tako da su pokrenuti projekti trajne sanacije krova ove ustanove. Pre toga, kao osnovni problem nametnuo se sistem ventilacije, koji se mora hitno rešiti. Sve ovo rezultiralo je da kupilašna sezona u gradu, u najboljem slučaju bude neizvesna. Ovo kažu nadležni u Gradskoj upravi u Boru.

BOR – „Da bi se sanirala oštećenja na krovu objekta sa bazenima borskog Sportskog centra mora se uspostaviti kvalitetan sistem ventilacije. Raspisana je javna nabavka i u proceduri je izbor izvođača radova za ovaj posao. S obzirom na procedure i potrebno vreme da se svi poslovi završe, izvesno je da kupališna sezona na zatvorenim bazenima u Boru, kao i treninzi sportista, ove zime neće biti mogući„, rekao je pomoćnik gradonačelnika Bora Nikola Marić.

Nadležni u lokalnoj samoupravi se izvinjavaju građanima i sportskim klubovima zbog postojeće situacije i obećavaju maksimalno poštovanje zadatih rokova u realizaciji projekta sanacije krova ove sportske ustanove.

Zbog loše odrađene ventilacije propao je beton, bakarna konstrukcija je u većem delu oštećena, a drveni elementi krova bazena su gotovo truli. Saniraćemo problem trajno tako da, pre svega budu zadovoljeni svi standardi bezbednosti korisnika, ali za to je potrebno vreme„, napomenuo je Marić.

Za postavljanje sistema ventilacije i sanaciju krova sa bazenima Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“ iz gradskog budžeta izdvojeno je 50 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *