Zbog kvara na vrelovodu slabije grejanje u gradu

0

BOR – Borani koji se ove sezone greju na daljinsko grejanje, danas imaju nešto hladnije radijatore. Uzrok je kvar na vrelovodnoj mreži koja je dotrajala. Iako glavni kotao za grejanje snage 56 megavata radi punim kapacitetom, a u funkciji su i dva nova kotla na gas od po 17 megavata, došlo je do problema u isporuci toplotne energije.

Zbog tehničkih problema u vrelovodnom delu mreže koji je uslovio i pad pritiska, smanjena je količina toplotne energije koja se isporučuje ka gradu, pa radijatori u stanovima Borana ne dostižu očekivanu toplotu. Stabilizacija sistema očekuje se u popodnevnim časovima, a nakon toga će i količina toplotne energije biti u punom kapacitetu“, kaže Igor Janković v.d.direktora JKP „Toplana“ u Boru.

Problem se javio u večernjim časovima, lociran je kvar i ekipe JKP „Toplana“ su sve vreme na terenu kako bi se taj problem što pre rešio.

Pušteni su u rad i novi kotlovi uz glavni kotao VK3, a isporuka gasa je kontinuirana. Sve ide po planu, ali se kvarovi neminovno dešavaju na najslabijim delovima vrelovodne mreže i na to ne može da se utiče, osim da se na licu mesta otklone, što zahteva određeno vreme i strpljenje građana“, objašnjava Janković.

Kada kvar na vrelovodu bude otklonjen, sistem će raditi punim kapacitetom, a građani će sukcesivno dobijati grejanje, tako da će do večernjih sati svi radijatori dostići željenu toplotu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *