Nema zamućenja, vodosnabdevanje uredno

BOR – Snabdevanje Bora pijaćom vodom je uredno. Izvorišta u borskoj  opštini  za sada nisu zamućena, iako je poslednjih dana sneg naglo počeo da se topi. S obzirom na dobru izdašnost , Bor se ove zime snabdeva vodom samo iz pravca Zlota i Krivelja odakle dotiče oko 250 litara vode u sekundi, što je dovoljno za za ceo grad. Vodosistem Bogovina i cevovodi  iz pravca Donje Bele Reke su u pripravnosti.

„Nema zamućenja  na izvorištima i građani nemaju razloga za brigu. U slučaju da, ipak,dođe do zamućenja spremni smo da  reagujemo. Vodosistem Bogovina i cevovodi iz pravca Surdupa su  u stanju cirkulacije i svakog trenutka mogu  da se uključe u vodosnabdevanje Bora“, rekla je zamenik direktora Vodovoda Marina Pešić.

Izdašnost izvorišta je, ipak, povećana, a najbolji pokazatelj je kriveljska Banjica.

„Nadamo se da, ipak, neće doći do naglog otapanja snega i zamućenja na izvorištima, jer je ovo zimski period kada su noću temperature niske“, dodala je Marina Pešić.

Za vreme proteklih praznika snabdevanje Bora pijaćom  vodom je bilo redovno. Nije bila zabeležena povećana potrošnja, a nije bilo ni značajnijih kvarova na vodovodnoj mreži. Zbog izuzetno niske temperature, dolazilo je do pucanja stakla na vodomerima, posebno u privatnim naseljima. Kvarovi su veoma brzo otklonjeni, a iz Vodovoda upozoravaju građane da vodomere  od niske temperature zaštite na vreme.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3lunb7″ allowfullscreen ]
Nema zamućenja, vodosnabdevanje uredno, 11… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *