ZAJEČAR – Nemačko – srpska Privredna komora pripada sistemu nemačkih spoljnotrgovinskih i Industrijskih komora sa 140 kancelarija u 92 države sveta. Nemačko – srpska Privredna komora postoji pet godina i zastupa interese kompanija članica, pruža informativnu podršku za njihovo poslovanje i zalaže se za razvoj i unapređenje nemačko-srpske trgovine i saradnju u svim privrednim aspektima. Nemačkim privrednicima  zbog ogromnih prirodnih  potencijala sve bolje infrastrukture i trenutno neuposlene radne snage, naročito je postao interesantan istočni deo naše zemlje.

U Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije su predstavnicima Nemačko – srpske Privredne komore predstavljeni i biznisi kojima se privrednici iz našeg regiona bave. Prezentovani su i ekonomski potencijali našeg kraja.

Nemačka je, inače, već godinama najveći pojedinačni spoljnotrgovinski partner Srbije. Tokom protekle godine u ovu državu izvezli smo robe u  vrednosti od oko 2,2 milijarde evra, a od nje kupili proizvode za 3,1 milijardu evra.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *