Skupština opštine Majdanpek usvojila drugi rebalans budžeta

0

MAJDANPEK – Odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su, na današnjem zasedanju, drugi ovogodišnji budžet, u iznosu od milijardu 147,7 miliona dinara. U strukturi prihoda porast se beleži kod naknade za korišćenje mineralnih sirovina, poreza na zarade i učešće države kroz tri projekta u oblasti energetske efikasnosti i zaštite životne sredine. Kada su rashodi u pitanju, najveće povećanje, od 86 miliona dinara je planirano u delu subvencija, lokalnim javnim preduzećima.

Osim rebalansa, lokalni parlament usvojio je, između ostalog, Odluku o donošenju Plana detaljne regulacije vetroelektrane „Crni vrh“, Program zaštite i uređenja poljoprivrednog zemljišta, Odluku o zaduživanju Opštine Majdanpek na ime nabavke novih auto – smećara za Majdanpek i Donji Milanovac, a data je i saglasnost ponovo aktiviranom Rudarsko fudbalskom klubu Majdanpek 1934. da u nazivu koristi ime Majdanpek.

U okviru dopunske tačke našla se Odluka o držanju domaćih životinja na teritoriji opštine Majdanpek, kao i Izmene Programa korišćenja subvencija  za 2021. godinu javnih i javno komunalnih preduzeća, čiji je osnivač Opština Majdanpek.

Kod JKP „Donji Milanovac“ kapitalne subvencije se sa četiri povećavaju na 14 miliona dinara, kod JKP „Majdanpek“ sa 150 na 200 miliona dinara i kod JP „Vodovod“ sa jedan na 14, dok se tekuće subvencije smanjuju sa 19 na 13 miliona dinara“, objašnjava Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine.

Na predlog Komisije za kadrovska pitanja, za vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke Majdanpek ponovo je imenovan Uroš Vuletić.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *