Neurohirurg i hirurg-onkolog jednom mesečno u Opštoj bolnici Majdanpek

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je na današnjem zasedanju Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća u prošloj godini. Najviše diskusije bilo je na temu poslovanja majdanpečke toplane, gde je, i pored velikih subvencija lokalne samouprave, zabeleženo najveće odstupanje između prihoda i rashoda. Iako je stepen naplate usluga iznosio čak 91 procenat, ovo preduzeće i dalje ima 46 miliona dinara dugovanja za mazut. S druge strane, procenat naplate potraživanja, sudskim putem, u prošloj godini iznosio je svega 11 odsto, odnosno pet miliona dinara.

Članovi Opštinskog veća Majdanpek imenovali su i tročlanu stručnu komisiju za ocenu 26 projekata podnetih na konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja.

Takođe, doneta je i Odluka o pokretanju postupka davanja u zakup 83 kvadratna metra poslovnog prostora u Debelom Lugu, za potrebe prodavnice, koju ovo selo nema.

Članovi Veća pozitivno su se izjasnili i po pitanju pružanja finansijske pomoći Opštoj bolnici u Majdanpeku, za angažovanje neurohirurga i hirurga-onkologa, koji bi ordinirali jednom mesečno, u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Za ove namene lokalna samouprava će do kraja godine, iz budžeta izdvojiti milion 290 hiljada dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *