Na 12. sednici Skupštine grada Bora 34 predloga odluka

BOR – Jedan od najznačajnijih predloga je odluka koji će se naći na dnevnom redu 12. sednice Skupštine grada Bora je o prenosu osnivačkih prava nad Domom zdravlja Bor sa lokalne samouprave na Republiku Srbiju, odnosno Ministarstvo zdravlja, kako bi se u narednom periodu omogućilo spajanje Doma zdravlja i Opšte bolnice Bor u zajedničku ustanovu Zdravstveni centar. Pred odbornicima će se naći i predlozi odluka o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Bor, plana detaljne regulacije područja vetroelektrane na Crnom Vrhu i područja namenjenog izgradnji teretne obilaznice oko Bora.

Na dnevnom redu su i rešenja nadležnih organa javno komunalnih preduzeća kojima se predviđa mogućnost otpisa kamata građanima koji duguju za komunalne usluge ukoliko potpišu i ispunjavaju reprogram duga i smanjenja računa onima koji redovno izmiruju obaveze. Ukoliko budu udvojene, ove odluke mogle bi da počnu da se primenjuju već u aprilu.

Na sednici Skupštine grada naći će se i odluka o pokretanju postupka otuđenja dela nepokretnosti u javnoj vojini, tačnije dela objekata Kapije grada. Gradu Boru pripada 1880 kvadratnih metara ovog objekat, a njegova prodaja predviđena je putem javnog nadmetanja. Vrednost koju je dao licencirani procenitelj iznosi 620 hiljada evra, a za kupovinu ima zainteresovanih, između ostalih i kompanija Ziđin Rakita Bor.

Na dnevnom redu će se kao dopune naći još dve odluke. Jednom od njih predviđa se da Grad Bor poveća sufinansiranje povećanja energetske efikasnosti zgrada, odnosno uređenja fasada, sa 30 odsto koliko je sada, na 70 odsto. S obzirom na to koliko novca imaju skupštine stanara na računima, time bi, prema podacima Javno komunalnog preduzeća za stambene usluge Bor, ove godine desetak zgrada moglo da konkuriše za sufinansiranje.

Odbornici će odlučivati i o pokretanju konkursa za sufinansiranje poljoprivredne proizvodnje, kojim je ove godine predviđeno 45 miliona dinara za ovu namenu, što je 60 odsto više u odnosu na prošlu godinu kada je izdvojeno 25 miliona dinara.

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi 12. sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *