Nezaposlenost i dalje najveći problem Borana

BOR – Prijem građana koji žele da o problemima koje imaju razgovaraju sa predstavnicima lokalne samouprave, opštinske uprave i javnih preduzeća, nastavljen je i ove nedelje. Na razgovor je došlo 25 građana, a najveći problemi koji su istaknuti bili su o pitanju nezaposlenosti, stanovanja i komunalni problemi.

U oblasti zapošljavanja, koje se stalno ističe kao najveći problem, opština Bor jedino može da pomogne privremeno preko programa javnih radova za koje će konkurs biti raspisan za nekoliko nedelja ili trajnije, preko pomoći za samozapošljavanje u okviru mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, kaže zamenik predsednika Opštine Bor  Branko Perić.

On dodaje da je bilo i komunalnih pitanja koja su se ove nedelje najviše odnosila na čišćenje i uređenje kanala za odvodnjavanje i ta pitanja se najbrže rešavaju. Upravo zbog toga su ovi razgovori sa građanima veoma značajni, jer je direktan kontakt pravi način da se čuje koji su konkretni problemi na terenu i pokrene njihovo rešavanje, naglašava Perić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *