Sednica Opštinskog veća u Majdanpeku

MAJDANPEK- Pred članovima Opštinskog veća Majdanpek, na današnjem zasedanju, našlo se više od 20 tačaka dnevnog reda.

Nakon davanja saglasnosti na pravilnike o sistematizaciji u Centru za kulturu Majdanpek, Centru za socijalni rad i Predškolskoj ustanovi “Marija Munćan”, članovi Veća upoznali su se i sa  stepenom usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih preduzeća u prvom kvartalu godine, pri čemu su informacije da nijedno preduzeće nije ostvarilo planirane prihode i rashode, sem JKP Majdanpek, što je rezultat  većih subvencija, istakla je Biljana Vasilijić, šef Odeljenja za privredu Opštine Majdanpek.

Pored toga,usvojen je Nacrt odluke o mreži osnovnih škola,  pri čemu je zauzet stav da se zadrže obe osnovne škole u Majdanpeku i pored činjenice da je udaljenost između dve obrazovne ustanove manja od dva kilometra, što je jedan od uslova, odnosno kriterijuma za postojanje i rad. Konačnu reč o ovome daće nadležno ministarstvo.

Javni konkurs za sufinansiranje programa i projekata udruženja od javnog interesa za opštinu Majdanpek, čiji je tekst takođe usvojen, biće otvoren od 28. maja do 12. juna , a za ove namene lokalna samouprava je izdvojila četiri miliona dinara. Takođe, Opštinsko veće je usvojilo i Odluku o raspisivanju Javnog poziva za sprovođenje javnih radova, u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u Majdanpeku, za šta su opredeljena 2,5 miliona dinara. Donete su i odluke o raspisivanju poziva za odobravanje podsticaja u oblasti poljoprivrede za ovu godinu, najpre za investicije u fizičku imovinu, čiji fond iznosi osam miliona dinara i za razvoj ovčarstva, u iznosu pet miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *