Nezaposlenost u Boru iznad republičkog proseka

0
BOR – Nezaposlenost i mala ponuda novih radnih mesta najveći su problem kako u Srbiji tako i u Boru u poslednjih godina. Iako je prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje broj lica na evidenciji 2014. godine u Boru bio manji u odnosu na 2013. godinu, procenat nezaposlenih je veći u odnosu na republički prosek. Aktivnim merama zapošljavanja i izdvajanjem finansijskih sredstava iz budžeta za pomoć nezaposlenima u pokretanju sopstvenog posla Nacionalna služba za zapošljavanje pokušava da pomogne u rešavanju ovog problema. Prema odluci koju su usvojili odbornici SO Bor na poslednjoj sednici iz budžeta će za ove programe biti izdvojeno sedam miliona dinara.
Ukoliko se uzme u obzir da je procenat nezaposlenosti u Boru veći od republičkog, čak 31 odsto dok se u Srbiji kreće oko 28 odsto, ova sredstva svakako neće biti dovoljna jer će omogućiti otvaranje tridesetak radnih mesta.
Predstavnici opštine Bor su, kako bi omogućili otvaranje novih radnih mesta prošle godine razgovarali sa nekoliko kompanija koje bi mogle da svoje pogone otvore u Boru, a glavni zadatak u 2015. godini biće smanjenje nezaposlenosti, rečeno je na sednici SO Bor.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2hr7t6″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *