Nezvanični rezultati lokalnih izbora: Kladovo, Boljevac, Knjaževac i Sokobanja

0

ISTOČNA SRBIJA – Osim parlamentarnih, u 138 opština i 25 gradova Srbije, kao i u 17 beogradskih opština održani su i lokalni izbori. Izbori za sazive lokalnih parlamenata nisu organizovani u 14 lokalnih samouprava u kojima mandat odbornicima nije istekao. Na području istočne Srbije izbori za lokalne parlamente održani su u Kladovu, Boljevcu, Knjaževcu i Sokobanji. U svim opštinama izlaznost je bila nešto veća od 50 odsto.

Prema preliminarnim podacima Opštinske izborne komisije u Kladovu, na lokalnim izborima, najviše glasova, 54 odsto, osvojila je lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, što im donosi 17 mandata u Skupštini opštine Kladovo. Listi SPS – Ivica Dačić poverenje je poklonilo 22 odsto birača što predstavlja sedam odborničkih mesta. Sledi DS sa 7 odsto osvojenih glasova i SDS – Boris Tadić sa 6,6 odsto, što im donosi po dva mandata u lokalnom parlamentu.

Na lokalnim izborima u Boljevcu, prema nezvaničnim informacijama Opštinske izborne komisije, najviše glasova birača, 46,07 odsto, osvojila je lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, koalicija SPS-JS dobila je 29 odsto glasova, Vlaška narodna stranka – Demokratska stranka Srbije 12,55, a koalicija DS-LDP 9,32 odsto glasova. Prema ovim podacima za lokalni parlament kolicija oko naprednjaka dobila je 14 mandata, socijalisti devet, VNS-DSS četiri, a koalicija DS-LDP tri mesta u lokalnom parlamentu. Izlaznost u Boljevcu bila je 64,28 odsto birača.

Prve nezvanične podatke za lokalne izbore objavila je i Opštinska izborna komisija u Knjaževcu, gde je 36,2 odsto glasova dobila lista koalicije oko Srpske napredne stranke, Grupa građana Knjaz osvojila je 30,4 odsto glasova, koalicija “Za Knjaževac zajedno“ 13,8, SPS 10,9, a Ujedinjena seljačka stranka 6,6 odsto glasova.  

Prema nezvaničnim informacijama Opštinske izborne komisije u opštini Sokobanja, na lokalne izbore izašlo je 60 odsto upisanih birača. Prema osvojenim glasovima, 15 mandata u lokalnom parlamentu osvojila je Srpska napredna stranka, Demokratska stranka devet mandata, a po tri mesta u Skupštini opštine Sokobanja imaće koalicija SPS-JS i Ujedinjena seljačka stranka.

Lokalni izbori nisu raspisani za opštine u kojima su održani vanredno između 2013. i 2015. godine, a to su i Bor, Zaječar, Majdanpek i Negotin. U ovim opštinama održani su samo parlamentarni izbori, a prema podacima Radnog tela Republičke izborne komisije u Majdanpeku lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje na parlamentarnim izborima osvojila je 47,54 odsto glasova. Koalicija SPS-JS dobila je podršku 17,87 odsto birača, Demokratska stranka 7,93, Srpska radikalna stranka 7,19, a koalicija SDS-LDP-LSV 6,11 odsto biračkog tela.

Prema podacima Radnog tela RIK-a u Zaječaru, najviše glasova 43,93 odsto osvojila je Srpska napredna stranka, sledi koalicija SPS-JS sa 14,08, SRS sa 8,79, DS sa 8,13, koalicija SDS-LDP-LSV sa 6,08 i Pokret Dosta je bilo sa 5,94 odsto glasova birača.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x46ulbh“ allowfullscreen ]
Nezvanični rezultati lokalnih izbora: Kladovo… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *