Rezultati izbora sa 99,82 odsto biračkih mesta

0

SRBIJA – Republička izborna komisija objavila je rezultate vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila na osnovu 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta. Pravo glasa na ovim mestima imalo je 99,45 odsto biračkog tela, a izbori će 4. maja biti ponovljeni na 15 biračkih mesta.

Prema izbornim rezultatima RIK-a, koalicija oko SNS-a osvojila je 48,24 odsto glasova. Koalicija SPS-a i Jedinstvene Srbije imala je 10,96, Srpska radikalna stranka 8,11, Demokratska stranka 6,03, koliko i lista Dosta je bilo. Iznad cenzusa od pet odsto, sa 5,02 odsto glasova je koalicija SDS-LDP-Liga socijaldemokrata Vojvodine, a koalicija DSS-Dveri dobila je 4,99 odsto glasova, 0,01 odsto manje od potrebnog broja glasova za ulazak u parlament.

Tokom čitanja rezultata sa galerije je negodovao lider pokreta Dveri Boško Obradović a nakon sednice RIK-a došlo je i do incidenta koji je prekinut nakon što su predsednik RIK-a Dejan Đurđević i direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević napustili prostorije Skupštine Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *