Privremeni rezultati lokalnih izbora: Kladovo, Boljevac, Knjaževac, Sokobanja

SRBIJA – Na području istočne Srbije, odnosno borskog i zaječarskog okruga, izbori za sazive lokalnih parlamenata održani su u opštinama Kladovo, Boljevac, Knjaževac i Sokobanja. Prema podacima opštinskih izbornih komisija izlaznost je u svim opštinama bila veća od 50 odsto, a najviše glasova osvojila je lista koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke.

Sa 54 odsto glasova birača, lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje osvojila je 17 mesta u Skupštini opštine Kladovo. U lokalnom parlamentu Kladova, uz naprednjake sedeće i socijalisti, čija je lista Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić, Jedistvena Srbija – Dragan Marković Palma osvojila 22 odsto glasova, odnosno sedam mandata. Po dva mandata osvojile su liste Demokratska stranka sa 7 odsto glasova i lista SDS – Boris Tadić za koju je glasalo 6,6 odsto birača.

Lista Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje dobila je najveću podršku birača i u Boljevcu, 46,7 odsto glasova i 14 mandata. Lista SPS-JS osvojila je 29 odsto glasova i devet mandata, koalicija Zajedno za Boljevac – To je to 12 odsto, odnosno četiri mandata, a lista Savez za bolji Boljevac da živimo normalno – Ivan Milutinović dobila je podršku 9,32 odsto birača i tri mesta u lokalnom parlamentu.

Prema podacima Opštinske izborne komisije u Knjaževcu, za listu Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje glasalo je 36,2 odsto birača, što je dovoljno za 15 mandata. Samo dva mesta manje od naprednjaka, u Skupštini opštine Knjaževac osvojila je Grupa građana Knjaz – Milan Đokić, sa 30,4 odsto glasova. Šest mandata osvojila je koalicija Zajedno za Knjaževac sa 13,8 odsto, lista SPS – Ivica Dačić 10,9 odsto glasova i četiri mandata, a Ujedinjena seljačka stranka – Milija Miletić dobila je podršku 6,6 odsto glasača i dva mandata.

Uz naprednjake koji će u lokalnom parlamentu Sokobanje imati 15 mesta sa 41,21 odsto glasova, sedeće i članovi Demokratske stranke, koji su prema 26,47 odsto glasova dobili devet mesta. Po tri mandata imaju i Socijalistička partija Srbije sa 10,33 odsto i Ujedinjena seljačka stranka Goran Dudić sa 10,02 odsto glasova.

Izbori za sazive lokalnih parlamenata, održani su u 138 opština i 25 gradova Srbije, kao i u 17 beogradskih opština.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/KoydT0PmMEQ“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *