Ničić: Jesenji vašar u Zaječaru odobren, Gitarijada do kraja meseca

ZAJEČAR – Štab za vanredne situacije grada Zaječara na dnevnom nivou razmatra aktuelnu epidemiološku situaciju, a prema oceni Zavoda za javno zdravlje, zaječarskog Zdravstvenog centra i Štaba, u poslednjih deset dana rezultati su zabrinjavajući.

Prema poslednjem preseku, na osnovu 132 PCR i Ag uzorka u Zaječaru je još 37 covid-19 pozitivnih osoba, što predstavlja  28 procenata od broja testiranih. Na Infektivnom odeljenju, koje je trenutno jedino u covid sistemu, smešteno je 27 obolelih, od kojih je 15 pacijenata na kiseoničkoj potpori.

Što se vakcinacije tiče, Zaječar je do 42 odsto vakcinisanih došao vrlo brzo, ali dva meseca kasnije još uvek nije vakcinisana polovina punoletnog stanovništva. Štab za vanredne situacije stalno apeluje na ljude da se vakcinišu imajući u vidu da od 6. do 8.septembra predstoji i jesenji Vašar čije je održavanje Štab nedavno odobrio.

Dodatni rizik predstavlja i Gitarijada koja će biti održana ovog meseca, a čiji će se tačan datum održavanja znati do kraja nedelje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *