Nije neophodna teža mehanizacija, već se putevi održavaju uz pomoć soli i agregata

Na ulicama Bora i putevima prema selima nema puno snega, pa nije neophodno agnažovanje teže mehanizacije. Borski komunalci, uglavnom, posipaju so i agregat, tako da su svi putni pravci prohodni.

BOR-Pošto nije pala veća količina snega, radnici Javno komunalnog preduzeća 3.oktobar u Boru, nastavili su da posipaju sol na gradske saobraćajnice tako da nema većih zastoja u saobraćaju. Takođe, su tokom noći, s obzirom na nisku temperaturu, bacali so i agregat na puteve prema selima, Gotovo i svi atarski putevi su prohodni, pa  nije bilo potrebe da se angažuje teža mehanizacija.

„Nije bilo mnogo snega,ali uz postojeću mehanizaciju komunalci su se dobro organizovali. Uz to u selima postoji dobra koordinacija sa poverenicima civilne zaštite. Bilo je problema na starom Zlotskom putu,jer ovu deonicu održava Preduzeće za puteve Zaječar Štrabag. Mi smo, iako nije u našoj nadležnost, pročistili ovaj put, ali to ne sme da se dešava u narednom periodu.Od države ćemo tražiti da se, za takav propust, Štrabag kazni, a mi smo spremni, ako ne mogu oni da čistimo ovaj put“. rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Od početka ove sezone na području Bora ukupno je upotrebljeno 120 tona soli i 70 kubnih metara rizle. Na zalihama ima još oko 500 tona industrijske soli i 300 kubika rizle, što je dovoljno do kraja zime.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.