Nova mašina za uređenje seoskih i atarskih puteva u Boru

U Javno komunalno preduzeće „3. oktobar“ stigla je još jedna nova radna mašina, koja će se ubuduće koristiti za uređenje atarskih i seoskih puteva. S obzirom na to da u borskim selima ima nekoliko stotina kilometara puteva koji neće biti asfaltirani, njihovo uređenje je stalno potrebno, a radna mašina koja je stigla će omogućiti mnogo bolji kvalitet radova.

BOR – Uređenje rejonskih i atarskih puteva u seoskim mesnim zajednicama bi od ove godine trebalo da bude znatno bolje i trajnije, jer će postupak rada biti znatno drugačiji zahvaljujući nabavci nove mašine, traktora velike snage, koji će se sa priključnim mašinama koristiti za ovu namenu.

Ova radna mašina će u toku uređenja puteva istovremeno drobiti, posipati i utabavati materijal, što će značajno povećati trajnost i kvalitet radova, jer je do sada samo posipanjem i delimičnim utabavanjem rizle, kiša brzo odnosila materijal. Na ovaj način taj problem će biti rešen.

Vrednost ove mašine sa svim priključnim delovima je približno 57 miliona dinara. Ovo je šesnaesta radna mašina koja je u protekle dve godine stigla u borsko komunalno preduzeće, a za ovu godinu su iz gradskog budžeta izdvojena sredstva za nabavku ukupno četiri vozila, sa ciljem modernizacije i poboljšanja usluga koje „3. oktobar“ pruža građanima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.